×

DİŞLERİNİZİ UYURKEN YAPTIRIN!

Siz de keşke dişlerim uyutularak yapılsa diyen hastalarımızdan mısınız?

Eğer öyle iseniz artık bu mümkün. Kısa işlemler için sedasyon altında, daha uzun işlemler için genel Anestezi altında uyutularak bütün işlemlerinizin yapılması mümkün. 2008 yalından beri Bahçeşehir’de hizmet veren polikliniğimizin genel hastanesinde bu işlemler yapılmaktadır.

Uyutularak hangi işlemler yapılabilmektedir?

Uyutulmadan yapılan tüm işlemler yapılabilmektedir. Cerrahi işlemler (diş çekimi, implant gibi), tedavi işlemleri (dolgu, kanal), dişeti tedavileri yapılabilmektedir.

Çok tercih edilen durumlar beş yaşından küçük çocuklar, korkan hastalar, zihinsel engelli hastalar ve aynı seansta çok fazla cerrahi işlem yapılacak hastalardır.

Sedasyon ve genel anestezi güvenli midir?

 

Sedasyon ve genel anestezi eksiksiz bir ameliyathane, genel anestezi uzmanı ve anestezi teknisyeni eşliğinde yapıldığında güvenlidir. Bu nedenle yalnızca genel hastanelerin diş bölümünde ve ağız ve diş sağlığı merkezlerinde yapılabilmektedir. muayenehane ortamında yapılan genel anestezi sağlık açısından tehlikelidir ve yapma yetkileri yoktur.

 

Sedasyon nedir?

Sedasyonda kullanılan ilaçlar genel anestezi ile aynıdır fakat dozu düşüktür. En önemli farkları çocuğun kendi solunumunun devam etmesidir. Bu nedenle kısa işlemler için tercih edilir.

Genel anestezi nedir?

Genel anestezide hastanın bilinci ortadan kalkmıştır ve solunum cihazlarla desteklenir.

 

İki işlemde de hastalar daha sonra işlemlerle ilgili bir şey hatırlamamaktadır ve bir travma oluşmamaktadır. Böylece hasta yapılan işlemi, ağrıyı, hoşlanmadığı tecrübeleri hatırlamamaktadır, psikolojik travma oluşmamaktadır ve hastanın sonraki tedavilere gelişi kolaylaşmaktadır.

Dr. Reyhan ÜLGEN