×

MOXO DİKKAT PERFORMANS TESTİ

Moxa Dikkat Performans Testi

Moxo Dikkat Testi, Dikkat, Zamanlama, Dürtüsellik ve Hiperaktivite performansını ölçen, uzmanlar tarafından uygulanan, görüş ve duygu içermeyen,  bir testtir.

MOXO, Dikkat, Zamanlama, Dürtüsellik ve Hiperaktivite performans düzeylerinin ölçümünde oldukça etkili bulunmuştur.

Çocuk Formu                                       Erişkin Formu

  Çocuk Formu                                           Erişkin Formu

Basit görünen bir MOXO görevine odaklanabilmek için, bireyin aynı günlük hayatta yapması gerektiği gibi, testte bulunan görsel ve işitsel çeldiricileri görmezden gelmesi gerekmektedir. Birey; bunu başarabilmek için çeldiricilerin aktif inhibisyonunu sağlamak zorunda bulunmakta, bu da testi çok daha zorlayıcı ve testin belirleyici niteliklerini de bir o kadar ileri düzeye getirmektedir.

Moxo Dikkat Testi Uzman Psikologlar tarafından uygulanır.

KAÇ YAŞA UYGULANIR?

  • Çocuk Formu: 6-12 yaş
  • Genç-Yetişkin formu: 13-65 yaş
  • Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu Nedir?

Dikkatsizlik

Dikkatsizlik semptomları uzun ve sıkıcı görevler üzerinde dikkati yoğunlaştıramama, dikkat dağıtan ögelerden fazlasıyla etkilenme, dalgın, unutkan ve dağınık olma durumları ile örneklendirilebilir.

Hiperaktivite

Hiperaktif tip bireyler, çevrelerindeki uyaranlardan birbiri ardına gelen, süzgeçten geçiremedikleri bilgi ve etki bombardımanına uğrarlar; diğer insanlar tarafından tedirgin, sabırsız ve ’kontrol edilemez’ olarak algılanabilirler.

Dürtüsellik

Dürtüsel tip bireyler, kendilerini kontrol etmede güçlükler yaşarlar; diğerleri tarafından umursamaz ve düşüncesiz olarak algılanabilirler. Makul olarak akıl yürütememeleri, bazen gereksiz riskler almalarına neden olur.

 

 

Detaylı Bilgi İçin Sizi Arayalım.

Moxo Dikkat Testi ile ilgili bilgi almak için aşağıdaki formu doldurmanız yeterli!

Adınız
Soyadınız
Email Adresiniz
Telefon Numaranız
Mesajınız