Çiğneme, tat alma, konuşma, ağrı ve görünüş sebebiyle kaybolan dişlerin yerini doldurmak için geliştirilen yöntemlerden biri implanttır. Ancak hiç dişi olmayan ya da yakında tamamen dişsiz kalması ihtimali olan hastalarda, İmplant tedavisi; daha uzun süreli ve yüksek maliyetli olmaktadır. All-on-four tedavisi, hiç dişi olmayan hastalarda sinüs lift, kemik eklemesi ve kemik yetersizliğinden dolayı ileri cerrahi yapılması gereken durumları ortadan kaldırmak için uygulanan hızlı ve etkili tedavi yöntemidir.
All on four tedavi konsepti cerrahi operasyonla aynı günde 4 - 6 implant üzerine sabit tam çene protetik restorasyonun yapıldığı tekniktir. Fonksiyon, estetik, tat, konuşma ve özgüveni dikkate alarak hasta memnuniyetini sağlar.
All On Four tedavisi nasıl gerçekleştirilir?
All on four tedavisinde geleneksel implantlardaki titanyum vida mekanizması kullanılmaktadır. Geleneksel implantlarla All-on-four implantlar arasındaki en büyük fark; ağız içinde nasıl konumlandırıldıklarıdır. Tamamen dişsiz olan bir çenede kayıp dişlerin yerine konmak üzere 8 ya da 10 implant kullanılırken bu yeni teknikle sadece 4 implant yeterli olur. Ön kısımda, kemiğin en kalın olduğu yere 2 implant, çene kemiğinin arka kısmında ise 2 implant yerleştirilir. Öndeki implantlar 90 derecelik açıyla yerleştirilirken, maksimum sağlamlık sağlamak için arkadaki implantlar 45 derecelik açıyla yerleştirilmektedir. Bu 4 implant da yerleştirildikten sonraki adım, implantların üzerine köprü ya da kronlar yerleştirilir.
All on four tedavisinde tedavi öncesi hastalardan alınan ölçüye göre geçici protezleri hazırlanır. Lokal anestezi altında hastanın çekilecek dişleri varsa bunlar çekilerek implantları yerleştirilir. Ölçü alınarak hazırlanan geçici protezler bu implantlara takılır. 3 ay sonra ise hastanın kalıcı protezleri takılır.
All On Four tedavisinin avantajları nelerdir?
All On Four tedavisinin aşamaları nelerdir?
All On Four tedavisi planlanan hastalara önce detaylı bir klinik ve radyolojik muayene yapılması gerekmektedir. Bilgisayarlı tomografi (BT) üzerinde ölçümler yapılarak hastaya uygun bir planlama yapılır. All On Four prosedürü, cerrahi ve diş protezi işlemleri olarak iki aşamadan oluşmaktadır. Tedavi günü hastaya planlamaya uygun şekilde 4 adet dental implant yerleştirildikten sonra aynı gün geçici diş protezi, dental implantların üstüne sabitlenir. 3 ay sonra ise hastaya daimi diş protezleri yapılır.
All On Four işlemi sonrası ağrım olacak mı?
Her dental implant operasyonu sonrasında olduğu gibi işlem sonrası bir miktar ağrı ve şişlik görülebilmektedir. Ancak bu şikayetler, doktorunuzun tavsiyesine uygun olarak kullanacağınız ilaçlarla rahatlıkla kontrol altına alınabilmektedir.