Beyin ve sinir cerrahisi, oldukça hassas çalışma gerektiren ve tıbbın en zor dalları arasında gösterilen bir ünitedir. Cerrahi müdahaleler sırasında ileri teknoloji ürünü olan birçok cihaz kullanarak teşhis ve tedavi yöntemi belirleyen doktorlar, altı yıl tıp fakültesi eğitiminden sonra, 6 yıl da uzmanlık eğitimi almaktadır. Uzman hekimler görevleri sırasında nöroloji, nöroradyoloji, nöroanestezi gibi bölümlerle birlikte multidisipliner bir yapıda çalışırlar. Konularında uzmanlaşmış doktorlar beyin cerrahı veya nöroşirurijyen olarak adlandırılırlar.
Çocuk hastaların teşhis ve tedavileri ise, pediatrik nöroşirurji dalı altında incelenmektedir. Anne karnından 18 yaşına kadar olan bireylerin beyin ve sinir hastalıklarıyla ilgilenen bölüm,
Beyin ve Sinir Cerrahisi Uygulamaları
Beyin ve sinir cerrahisi üniteleri, ileri teknoloji ile üretilmiş birçok farklı cihazın kullanılarak en doğru teşhis ve operasyonların yapılabilmesini temel amaç olarak benimsemiştir. Uygulanan tedavi metotları hastanın durumuna göre gerekli cihazların tek tek veya birlikte kullanımını gerektirebilmektedir. Beyin ve sinir cerrahisi ünitelerinde yapılan uygulamalar arasında,
Bel, boyun fıtıkları: Omurganın diskal yapısının ters hareketlerden, ağır kaldırmadan ya da buna benzer hareketler nedeniyle yerinden kayması sonucu, bacaklara gelen sinirlere ve omuriliğe baskı yapması nedeniyle bel, boyun kol ve bacak ağrıları, kollarda ve bacaklarda güçsüzlük, yanma, uyuşma ve karıncalanma gibi problemler meydana gelebilir. Hastanemizde tüm bu problemlerinizi ileri teknoloji sağlık uygulamalarımızla ve mikro cerrahi yöntemlerimiz ile kolayca çözebilirsiniz.
Beyin tümörleri: Şiddetli baş ağrısı, mide bulantısı, baş dönmesi ve kusma gibi belirtileri beraberinde getiren beyin tümörleri, ciddiye alınması gereken oldukça önemli bir hastalıktır. Hastanemizde ileri teknoloji tedavi yöntemlerimiz ve uzman kadromuz, profesör doktorlarımız ile tümörlerinizin tedavisini en kısa sürede ve başarılı bir şekilde sağlayabiliriz.
Spina bifida: Latince ayrık – açık anlamına gelen spina bifida bebeklerin omurgasının oluşurken tamamen kapanmamasına bağlı, doğumsal bir hastalıktır. Tedavisi oldukça zor olan bu hastalığın ameliyatı her hastanede yapılamamaktadır. Hastanemizde ise yüksek başarı oranları ile gelişmiş bir teknoloji ve profesyonel kadromuzla sizlere hizmet vermekteyiz.
Beyin damar hastalıkları: Beyin damar hastalıklarının tedavisi için endovasküler ve cerrahi çalışma grubu birlikte hareket eder. Bu tür cerrahi müdahaleler
Travmalar: Beyin ve sinir cerrahi bölümlerinde farklı sebeplerle meydana gelen kazalara bağlı olan travma durumları acil girişimlerle tedavi edilmekte, gerekli cerrahi uygulamalar yerine getirilmektedir. Bu tür hastalar yoğun bakım ünitesi ile birlikte devam eden bir süreçte tedavi edilmektedir.
Fonksiyonel hastalıklar: Bireyin yaşam kalitesini düşüren istemsiz hareket bozuklukları da, beyin ve sinir cerrahi ünitesinde yapılan cerrahi uygulamalarla tedavi edilmektedir. Bu tür hastalıklarda özellikle beyin pili uygulaması yapılmaktadır. Doğumsal sebepler veya ağır kafa travması sonucu ortaya çıkan spastisitenin tedavisi, selektif dorsal rizotomi veya baklofen pompası yerleştirme operasyonları sonucunda gerçekleşmektedir.
Beyin ve sinir cerrahisi bölümlerinde yapılan tüm cerrahi müdahaleler belli bir risk altında yapılıyor olsa da ileri teknoloji sayesinde riskler minimum seviyeye inmiş bulunmaktadır. 3 boyutlu görüntüleme sistemleriyle oldukça hassas bir şekilde yapılan ameliyatlar oldukça başarılı şekilde sonuçlandırılmaktadır.
Bel ve Boyun Fıtıkları Hakkında Bilgi Alın